Foto: Bildbyrån

Rödin bakom Brynäs seger

Publicerad

Däckad och nere för räkning i slutet av första perioden. Tillbaka iandra och inblandad i tre av Brynäs totalt fyra mål.

Anton Rödin var – som vanligt – i fokus när Brynäs tog sin femte raka hemmaseger, 4-2.

Vinsten satt hårt inne.

Gästande Karlskrona bjöd på både högt tempo och tuffa närkamper.

En av dem satte Brynäskaptenen ur spel för ett tag och tvingade ut honom till omklädningsrummet med en ispåse högt upp på bröstet efter en tackling vid sargkanten.

Omplåstringen räckte för Brynäsforwarden som var tillbaka i spel i andra perioden och där fortsatte dominera matchen tillsammans med radarpartnern Greg Scott.

Brynäsduon toppar poängligan tillsammans, är två av topp tre i skytteligan och skjuter mest i hela SHL.

Tre gånger Rödin

Det fick Karlskrona känna av med besked då Anton Rödin assisterade till Brynäs första och andra mål och sedan satte det tredje själv.

Vid 1-0 passade Rödin tvärs över isen till Mattias Nörstebo som nöp upp pucken i krysset.

Vid 2-1 blev det  kompismagi med kanadensaren Greg Scott.

Rödin gjorde bort en motspelare, släppte pucken bakåt till Oskar Lindblom som skarvade vidare till Scott som klippte till och nu har gjort mål fem matcher i rad.

Rödin – som nu har gjort poäng i nio av de tio matcher som hans Brynäs har spelat – avslutade en skottkanonad mot Linus Fernström med att raka in 3-1-målet, Brynäskaptenens åttonde fullträff totalt i höst.

Tungt för Molin

Tungt för Karlskrona och gästernas assisterande tränare Ove Molin som mötte sitt gamla lag för första gången i karriären.

Brynäslegendaren hyllades med ett par nostalgiklipp på jumbotronen och ramsor från sina gamla fans och vinkande synbart känslosam tillbaka.

Jubla, det fick Molin göra två gånger om – när Mattias Guter kvitterade till 1-1 med ett avigt och rappt skott i första och i början av tredje då John Henrion snärtade in en 2-3-reduering i powerplay.

Men segerjubla fick han inte. Det gjorde Brynässpelarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.