Foto: TT

Ronneby mångdubblar mottagandet av ensamkommande

Uppdaterad
Publicerad

Enligt ett nytt avtal med Migrationsverket så kommer Ronneby att ordna boende åt 32 ensamkommande barn och ungdomar. Jämför man med tidigare avtal är det en mångdubbling, enligt BLT.

Avtalet från 2011 har nu justerats upp och kommunen har åtagit sig att ge 32 ensamkommande boplats. Tolv platser ska vara vikta åt ensamkommande som söker asyl och resterande platser är för dem som redan fått uppehållstillstånd.

– Det är en utökning eller en anpassning till hur det faktiskt ser ut. Tidigare hade vi ett avtal med Migrationsverket med fem boendeplatser till ensamkommande barn, men i mars i år hade vi 42 ensamkommande barn i kommunen, säger Birgitta Ratcovic, chef över Ronneby kommuns socialförvaltning, till Blekinge läns tidning.

Tidigare i veckan meddelade Migrationsverket att man kan komma att tvinga kommuner att ta emot ensamkommande och kommunerna i Blekinge försöker nu hitta boenden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.