Foto: SVT

S-profil utsatt för bedrägeriförsök – varnar nu andra

Uppdaterad
Publicerad

S-politikern och kulturprofilen Håkan Robertsson skulle sälja en gasolhäll men utsattes då för ett misstänkt bedrägeriförsök. Nu vill han varna andra för bedragaren.

Håkan Robertsson skulle sälja sin gasolhäll och la ut den på köp- och säljshemsida. En person från Skottland hörde då av sig till honom och var intresserad av att köpa gasolhällen för 350 pund.

– Hon skulle ge den som bröllopresent till sin dotter vilket kanske är en lite udda present, säger Håkan Robertsson.

Under onsdagen fick han hem en check i brevlådan med ett värde på 3500 pund, alltså en nolla mer än vad det skulle varit. Det är ett värde på cirka 40 000 kronor.

– Jag fattade ju då att det var ett bedrägeriförsök. Nu väntar jag på att personen ska maila mig och meddela att det blev fel belopp på checken och be mig föra över det överskjutande beloppet på ca 35 000 kronor till hennes konto, säger han.

Flera har fått checkar

Håkan Robertsson la ut ett inlägg på sociala medier och fick då kommentarer från andra Ronnebybor som fått likadana checkar från Skottland.

– Jag hade check 59 och en annan person hade check 33 så det verkar ju som bedragaren delat ut många, säger Håkan Robertsson.

Han tror att bedragaren är en lokal person eftersom det är flera i området som blivit utsatta.

– Brevet var inte poststämplat och det var jungfruligt så det känns inte som det åkt särskilt långt, säger S-profilen.

Nu ska Håkan Robertsson anmäla det misstänkta bedrägeriförsöket till polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.