SD-ledare polisanmäld för mordhot

Uppdaterad
Publicerad

Christopher Larsson, Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona, har polisanmälts för mordhot, med anledning av ett inlägg på sin Facebooksida.

Det var under måndagseftermiddagen som Christopher Larsson (SD) skrev ett inlägg på sin Facebooksida. Inlägget var ett svar till Harry R:son Svenssons och KD-politikern Ann-Louise Trulssons insändare för några dagar sedan.

I sitt inlägg skriver Christopher Larsson:

”Börjar morgonen med att bli förbannad på kristdemokraterna eller rättare sagt, herr och fru R:son-Trulsson och deras verklighetsfrånvända insändare i BLT på Jesus födelsedag...men svar kommer...(läs skott kommer)”

Uttrycket ”skott kommer” till grund för anmälan

Under eftermiddagen gjorde Harry R:son Svensson en polisanmälan, gällande mordhot. Och KD-politikern Ann-Louise Trulsson står bakom anmälan. Det är uttrycket ”skott kommer” som ligger till grund för polisanmälan.

– Vi blir ledsna, besvikna. Mest besvikna över att vuxna människor, som ska vara förebilder för dagens och morgondagens generationer, tycker det är okej att uttrycka sig på ett sådant råbarkat sätt, säger Ann-Louise Trulsson (KD).

Christopher Larsson (SD) menar att uttrycket är militärslang och i en kommentar till SVT Nyheter Blekinge skriver han så här.

– Militärslang för att man ska akta vid avfyrning av salva av grövre kaliber är just ”skott kommer”, skriver Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.