Mediaboom fyller 15 Foto: Petra Ekelöf/ SVT

Mediaboom firade med skumpa

Uppdaterad
Publicerad

Journalisterna på tidningen Mediaboom firade med både bubbel och snittar när tidningen firade 15 år.

Tidningen Mediaboom görs av tolv reportrar med funktionsnedsättning och innehåller både högt och lågt, men det som utmärker tidningen är kanske den skara av kändisar och kungligheter som låtits sig intervjuas. När andra medier fått nobben har Mediabooms redaktion fått exklusiva intervjuer med hovet. 

– Det bästa mötet var när jag fick träffa kronprinsessan Victoria, hon var snäll och trevlig berättar en av reportrarna, Laila De Bie. 

Hon har skrivit för tidningen i 14 år och har inte planer på att sluta. 

– Jag drömmer om att intervjua David Beckham, även om han har avslutat sin karriär. Jag har alltid sagt att om han kommer till Sverige så betalar jag själv flygbiljetten bara för att få träffa honom. 

Och det var en stor skara med besökare som under lördagseftermiddagen ville besöka jubileumsfesten på Runda Rummen i Karlskrona. 

Vill intervjua prins Daniel

I entrén stod Gert-Åke Johansson och hälsade besökarna välkomna. Han gillar att intervjua dansband och utnämner Fame som ett av de bästa mötena. Och han har redan nästa reportage i fokus.   

– Jag vill intervjua prins Daniel och Estelle, berättar han. 

Vad vill du fråga dem? 

– Vad de tycker om för mat och vad de tycker om att göra och så.   

Frida Gånedahl har varit med i från tidningens start.   

– Det är jätte, jätteviktigt att skriva och få uttrycka sig om vad som händer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.