Foto: Mörrum Hockey

Shellback stöttar Mörrum Hockey

Uppdaterad
Publicerad

Världsstjärnan Johan ”Shellback” Schuster blir nu ”goisare” och sponsor av Mörrum Hockey.

Mörrum Hockey kämpar med att få ordning på ekonomin och försöker engagera både privatpersoner och företag.

Och nu fick de stort napp i form av den prisbelönte låtskrivaren och producenten Johan ”Shellback” Shuster, som är från Asarum och även ambassadör för Karlshamn, som nu syns i Mörrums matchtröja på klubben hemsida.

Sa ja direkt

På klubbens hemsida finns en intervju med Johan Schuster där han berättar att han sa ja direkt när han fick frågan.

 – Jag svarade ja direkt när kassören i Mörrums Hockey frågade om jag ville vara med på något som stöttade Mörrums Gois IK i vinter, säger Johan Schuster till Mörrums Hockey.

I artikeln  står det vidare att Johan Schuster har starka anknytningar till hockeyn i Mörrum. Han tillbringade massor av vintrar hemma på Matargränden i Asarum tillsammans med grannarna och mörrumspelarna Marcus Niemi och Alex Sörensen med flera.

Tidig julklapp

Klubbchefen Anders Gustavsson beskriver det hela som en tidig julklapp för klubben och precis det man behöver för den fortsatta utvecklingen av klubben.

– Det handlar inte bara om pengar vi är så otroligt tacksamma för det stöd han ger oss och att han har det här hjärtat för sin hembygd och Mörrum Hockey, säger en rörd Anders Gustavsson.

Exakt hur mycket pengar som Johan Schuster störra klubben med vill man inte säga. Men han har tecknat sig för Jubileumskronan, köpt medlemskort och köpt matchdräktsreklam på axlarna och gjort en egen logotyp för detta.

– Han är som vilken sponsor som helst, men vi är jätteglada. Det är en hit! säger Anders Gustavsson.

Schuster inledde sin musikkarriär i Karlshamns musikkår som 13-åring och upptäcktes som 20-åring av producenten och låtskrivaren Max Martin. Hans första topplacering på den amerikanska Billboardlistan var Pinks ”So what” 2008. Sedan dess har han haft ett dussintal listettor i USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.