Foto: TT

Skadedrabbat KHK redo för match

Publicerad

Karlskrona HK har drabbats av flera skador. Alexander Deilert måste operera handen och blir borta upp till två månader.

I den senaste förlustmatchen mot HV71 drabbades KHK av flera skador. Filip Cruseman fick en sträckning och väntas vara borta en vecka, men Alexander Deilert försvinner än längre.

– Han fastnade med handen i en situation med en motspelare och skadade sig. Nu måste han opereras, så han kommer bli borta en längre tid. Upp mot två månader om det vill sig illa, säger Pelle Hånberg, tränare i KHK.

Samtidigt har Marcus Paulsson nästan hämtat sig från sin sträckning, och är förhoppningsvis med i truppen igen mot Brynäs.

– Vi kommer behöva lyfta upp en junior så vi har en full forwardstrupp vi kan träna med. Och vi har bara sju backar kvar, så hur vi gör är något vi får diskutera de närmsta dagarna, säger Pelle Hånberg.

Förlorat två matcher i rad

Karlskrona HK har förlorat de två senaste matcherna, mot Skellefteå och HV71.

– Jag är inte orolig för att vi förlorar två matcher i rad. Mot HV ger vi oss inte chansen att vinna matchen, och det är vi absolut inte nöjda med. Att vi inte ger hundra procent i 60 minuter är oacceptabelt.

Och ikväll tar KHK emot Brynäs på hemmaplan. En match som Pelle Hånberg, trots skadorna, ser fram emot.

– Det är skönt att få en ny match snabbt inpå en match man inte varit nöjd med. Då får man läge att ta revansch på sig själv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.