Tittarbild från Ronnebyån. Foto: K-G Svabre

Skärgårdstrafik startar nästa sommar

Uppdaterad
Publicerad

Nu har politikerna i Ronneby bestämt sig – det blir skärgårdstrafik nästa sommar.

Ett färskt och enhälligt politiskt beslut är nu fattat. I juni nästa år kan resenärer åka passagerarbåt, från stadskärnan ut till Stora Ekön.

Vi har tidigare berättat om hur frågan om dagliga turer från centrum, via ån ut till Stora Ekön, stötts och blötts i många år. Men nu är det alltså bestämt, skriver Sydöstran.

Kommunen har öronmärkt totalt 900 000 kronor till  nödvändiga investeringar för uppstarten av skärgårdstrafiken, samt driftkostnader.

Kör under turistsäsongen

Skärgårdstrafiken ska gå längs Ronnebyån, med ett stopp vid Brunnsområdet, för att sedan åka vidare till Östra kajen i hamnen och sedan ut i Ronneby skärgård, med stopp på Karön och Harön.

Under det första året planeras båttrafiken gå under sex veckor, det vill säga under turistsäsong. Investeringarna som krävs handlar bland annat om ordningställande av bryggor, samt skyltning till hållplatserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.