Foto: Arkiv

Skyttekungens knäskada värre än väntat

Uppdaterad
Publicerad

FKK:s skyttekung Alexander Peterson knäskada var värre än lagledningen först befarade.

Det var på träningen i förra veckan som Alexander Petersson skadade knäet. Efter dagens magnetröntgen visade det sig att främre korsbandet är av, bakre korsbandet är skadat och även menisken blev skadad. Hårda nyheter för anfallaren som gjort 18 mål så här långt i ligan och ligger på andra plats i divisionens skytteliga.

– Alexander är förstås väldigt nere över detta just nu. För oss är det fruktansvärt sorgligt och mycket jobbigt för laget, säger Peter Christenson, sportchef i FKK.

Operation att vänta

Nu väntar en titthålsoperation och förmodligen en lång tids rehabilitering. Peter Christenson säger att de ska få en operation så snabbt som möjligt men skadan göra att lagets offensiva spets är borta för säsongen och troligtvis även under inledningen av nästa säsong. 

– Vi tror att Alexander är tillbaka till nästa sommar, drömmen hade varit att få tillbaka honom i februari men just nu vet vi inte hur lång tid det tar.

Enligt den legitimerade naprapaten Joakim Dettner, så bedömer han att denna typ av skador tar lång tid att läka.

– Först och främst så är det ett omfattande ingrepp. Min bedömning är att det kan ta sex till nio månader innan man är tillbaka, säger han.

Avslutningen på säsongen

Nu får Benjamin Fadi ta ett större ansvar i anfallet men vem som tar över efter Alexander Petersson återstår att se.

– Alexander är svår att ersätta men vi tittar på möjliga ersättare, säger Peter Christenson.

FK Karlskrona leder just nu divison 2 – södra Götaland med sex poäng före Rosengård, det är åtta matcher kvar av serien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.