Foto: TT

Blekinge satsar på idrottshelg i september

Uppdaterad
Publicerad

Sista helgen i september sammanfaller flera idrottsevenemang i Blekinge. Nu vill föreningarna få ut maximalt av helgen.

Idrottsdestination Blekinge vill få länets föreningar att öka samverkan för att ytterligare stärka idrottsturismen.

Under onsdagen träffades representanter från flera av föreningarna och projektledarna för Idrottsdestination Blekinge, för att diskutera hur man kan få ut så mycket som möjligt av den så kallade megaidrottshelgen.

– Vi tror mycket på att prata med varandra och hjälpa till med coachning, säger Sofia Swartz, projektledare Idrottsledare destination Blekinge.

15 000 besökare

Mellan den 23:e och 25:e december är det bland annat rally, orienterings-SM, hemmapremiär för Karlskrona hockeyklubb, och flera fotbollsmatcher. Totalt väntar man sig att minst 15 000 besökare kommer att gästa evenemangen, vilket har oerhört stor betydelse för turismen i Blekinge.

– Det betyder jättemycket mycket. Om man tar orienteringen så har den 1200 deltagare och låt säga medföljande som då blir 2000. Säg att de stannar i tre nätter. Det är bara att räkna, säger Leif Wictorén, vd för Visit Blekinge

Och de olika idrottsföreningarna ser positivt på satsningen, som för många kan innebära ökade publikintäkter och kanske framför allt uppmärksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.