Studenter skapar nya turistpärlor

Publicerad

Karlskrona kommun och Statens fastighetsverk vill öppna upp flera besöksmål i Örlogsstaden, för att öka turistnäringen. Till sin hjälp har de tagit ett hundratal Hyper Island-studenter.

Studenterna fick 48 timmar på sig att plocka fram nya koncept, dels för Järnvägstunneln som går tvärs igenom staden, samt för Drottningskärs kastell på Aspö. Resultatet blev 15 olika idéer, på hur turistmålen kan utvecklas.

– Vi tog fram ett koncept där man i tunneln kan ha olika ljusinstallationer som visualiserar stadens historia och utveckling, från en tom ö fram till Kalla kriget, säger Philip Jungegren, student.

– Vi vill öppna upp tunneln och med den knyta ihop Trossös norra och södra del. För just nu är väldigt mycket centrerat till Hoglands park och Ronnebygatan, samtidigt som det finns en jättefin park här nere vid Klockstapeln. Där vill vi bygga ett soldäck och trappor ner i tunneln, säger Caroline Carlsson, student.

Under eftermiddagen presenterades förslagen för politiker, tjänstemän och andra intressenter – och hela projektet är en del av en tio-årig satsning för att stärka kommunens turism.

Se mer, och följ med i tunnlarna, i inslaget nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.