Sixten Olsson 4 år Foto: Jenny Lindeborg/SVT

Sweden Rock för förskolebarn

Uppdaterad
Publicerad

I dag är det Sweden Rock Festival – för de allra yngsta. På förskolan i Sölvesborg har 275 barn samlats för att ha sin egna rockfestival.

Den heter Skönabäcksrocken – rockfestivalen för Listerlandets förskolebarn i åldrarna 3-7 år. Det är Skönabäcks förskola tillsammans med Sölvesborgs kommun, Sweden Rock, NVB, Musik i Blekinge och Nogersunds Hembygdsförening som presenterar årets barnfestival. Totalt är det i år 275 barn som är med.

– Det är en stor grej för barnen. De har sett fram emot detta, säger Louise Berghult, pedagog på Skönabäcks förskola.

Sweden Rock Festival

Tatuerare och bajamajor

Fyraårige Sixten Olsson är ett av alla barn som sett fram emot festivalen. Han berättar att han lyssnar på musik och har fina armband dagen till ära.

Men det är inte bara rocktemat som gör denna dag speciell för barnen:

– Jag vill äta popcorn, säger femårige Albin Martinsson, som går på Midjans förskola.

Och det är klart att Albin kan få popcorn. På festivalen finns förutom popcornförsäljare också tatuerare, frisör, korvkiosk och camping. Till och med de obligatorisaka ”bajamajorna” finns på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival

Mer i ämnet