I det här huset i Ronneby kommun ska de misstänkta övergreppen ägt rum Foto: SVT

Tiotal nya övergrepp kända för polisen

Uppdaterad
Publicerad

Nu växer utredningen mot den idrottsprofil i Blekinge som misstänks för upprepade grova övergrepp på ungdomar. Ytterligare ett tiotal fall av kränkningar och våld ska ha inträffat i mannens bostad.

När historien blev nationellt uppmärksammad under måndagen kontaktades alltså polisen i Blekinge av fler ungdomar med liknande vittnesmål som de fem som sedan tidigare är målsägande i ärendet. Enligt vad SVT Nyheter Blekinge erfar handlar det om fem nya misstänkta offer som under helgen och gårdagen ska ha vänt sig till polisen med detaljerade berättelser om vad de utsatts för i idrottsprofilens hus. Totalt handlar det om minst tio nya brottstillfällen.

– Det är inga uppgifter jag i nuläget kan kommentera. Det jag kan bekräfta är att jag i dag begärt juridiska biträden till ytterligare två målsägande, men 40-åringen är i dessa fall ännu inte delgiven misstanke om brott, säger åklagare John Dagnevik, som leder den omfattande utredningen som kan komma att växa.

Idrottsledare dömd för övergrepp

– Jag utesluter ingenting. Men just nu fokuserar vi på det faktiska fall som är kända för oss, säger John Dagnevik.

De ungdomar som nu kontaktat polisen har delat med sig av liknande upplevelser: samtliga ska ha lockats till mannens ensligt belägna fastighet där de utsatts för upprepad förnedrande och brutal behandling.

Med de nya historier som tillkommit vidgas den redan digra utredningen, där ett stort antal beslag gjorts och flera förhör genomförts.

– Det rör sig om samma typ av misstänkt brottslighet också i de fall som tillkommit, säger John Dagnevik.

Enligt vad SVT Nyheter Blekinge erfar kan den 40-årige idrottsledaren komma att häktas för de nya brottsmisstankarna i slutet av veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsledare dömd för övergrepp

Mer i ämnet