Foto: Bengt Hællquist

En anhållen efter storbråket i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man har anhållits misstänkt för grov misshandel i samband med det stora slagsmålet på Nygatan i Ronneby under lördagsförmiddagen. De vittnen som larmade polisen har beskrivit hur 15 – 20 personer ska ha varit inblandade i bråket.

– Men det betyder inte att alla som var på plats deltog fysiskt, säger Calle Persson på Polisen region Syd under lördagskvällen.

En 27-årig man greps misstänkt för grov misshandel och har nu anhållits av åklagare. En 19-årig man som blivit skuren i armen samt en 27-årig man fördes till sjukhus på lördagen men har nu kunnat lämna det.

Enligt vittnen ska det ha förekommit flera olika tillhyggen under tiden för bråket. Exakt vilka vill polisen inte bekräfta.

– Men det har berättats om järnrör och en kroksabel, säger Calle Persson.

Vad som orsakade bråket är fortfarande oklart. Polisen har pratat med personer som befann sig på platsen.

– Men det rör sig inte om några tydliga grupperingar, alltså olika färger på tröjorna eller tryck på västarna, säger Calle Persson.

På söndagen stod det klart att ytterligare polisanmälningar gjorts i anslutning till bråket.

– Den anhållne mannen har gjort en anmälan om grov misshandel mot en okänd person och det har även gjorts anmälningar om olaga hot och skadogörelse. Det var ganska rörigt på platsen och vi ska nu utreda vad som hände, säger Fredrik Stridmark, inre befäl vid polisen i Blekinge.

En butik i närheten utsattes under lördagen för skadogörelse men om det har samband med bråket är ännu inte klarlagt.

Polisen har också gjort ett beslag på tre järnrör som man hittade i en trappuppgång i närheten men om dessa användes under bråket är ännu oklart.

Polisen kommer nu i veckan att hålla ett antal förhör med misstänkta och vittnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.