Guldäpplenominerade lärare Foto: TT Bild

Två Blekingelärare i final

Publicerad

Två lärare från Karlshamn, Norrevångsskolans Martin Löfgren och Per Ahlkvist, är en av tre finalister som gör upp om till det prestigefulla priset Guldäpplet.

Guldäpplet har delats ut sedan 2002 till lärare som förnyat undervisningen med stöd av IT, arbetar inkluderande och bidragit till kollegernas kompetensutveckling genom att dela med sig av sina idéer och erfarenheter.

Martin Löfgren, språklärare, och Per Ahlkvist, SO-lärare, nominerades för att de utvecklat värdegrundsarbetet och skolans demokratiuppdrag med undersökande, analys och rolltagande med moderna verktyg. Det har i sin tur bidragit till att eleverna utvecklat sin förmåga att formulera ståndpunkter och argumentera utan att kränka varandra.

Finalisterna presenterades på Bokmässan under fredagen och vinnaren utses på under Skolforum på Stockholmsmässan i Älvsjö den 31 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.