Foto: SVT

Ung man misstänks ha pistolhotat sin syster

Uppdaterad
Publicerad

En 17-årig man från Karlskrona misstänkt ha misshandlat sin syster, hotat henne med pistol och rakat av delar av hennes hår. Nu åtalas mannen vid Blekinge tingsrätt.

Det var i början av oktober som en 17-årig man ska ha misshandlat sin syster genom att ta ett hårt tag runt hennes arm, slå flera slag i ansiktet och sparkat henne i ansiktet.

I förhör har kvinnan berättat att misshandeln ska ha börjat med att brodern ville komma åt hennes mobiltelefon. När hon vägrade det ska 17-åringen ha slagit henne och sedan släpat in henne i ett annat rum. Kvinnan berättar att han sen tog fram en pistol, satte den mot hennes tinning och sa: ”Jag ska skjuta dig”.

Systern bad för sitt liv och brodern ska då ha riktat pistolen i golvet och avlossat ett skott. Men vilken typ av pistol det handlar om är fortfarande oklart.

Klippte av hennes hår

Misshandeln ska sedan ha fortsatt och när han hittade bilder i telefonen som gjorde att han trodde att systern har en pojkvän tog började han klippa av systerns hår och ska ha sagt: ”Jag ska göra dig så ful så ingen vill titta på dig igen”

Det var först när en annan anhörig kom in i bostaden som misshandeln avslutades. Brodern gick då ut ur rummet och kvinnan passade på att fly genom en balkongdörr. Hon knackade på hos grannar i panik och fick till slut hjälp av ett förbipasserande par som ringde polisen.

Brodern nekar till brott

I förundersökningen framgår det att det inte är första gången som 17-åringen ska ha misshandlat sin syster.

Enligt stämningsansökan finns det bilder på systerns skador och protokoll från en platsundersökning som styrker att en rakapparat och avrakat hår hittats i lägenhet.

Mannen sitter häktad sedan händelsen inträffade. Han  åtalas nu och är på sannolika skäl misstänkt för misshandel och grovt olaga hot. 17-åringen själv nekar till brott och hävdar att han inte varit i bostaden när misshandeln ska ha inträffat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.