Trumtalangen Niklas Hidnäs Irefjäll går på musikestetiska programmet på Törnströmska gymnasiet och siktar mot toppen. Foto: Henrik Friberg/SVT

Ung trumtalang siktar mot världsscenerna

Uppdaterad
Publicerad

Mitt ute i skogen ekar hårdrockstrummorna mellan träden. Det är trumtalangen Niklas Hidnäs Irefjäll som övar flera timmar varje dag på sitt trumset i sin lilla stuga som ligger på familjens tomt.

– Volymen och känslan att banka på saker och vara mittpunkten i musiken är en härlig känsla, säger Niklas Hidnäs Irefjäll.

Han har spelat trummor sedan han var tre år och fick följa med sin pappa till en repetition. Nu går han på musikestetiska programmet på Törnströmska gymnasiet och siktar nu mot toppen.

– Drömmen är att få spela på de största scenerna i världen och åka runt på turnéer över hela världen, säger han.

Han är till största del självlärd och har suttit och övat till sina favoritband inom hårdrock och metal. På väggen hänger flera sönderslagna cymbaler.

– När de här gick sönder så hade jag ingen vidare teknik utan bara yxade igenom cymbalerna, säger han och skrattar.

Målsättningen är klar för alla de timmar han lägger ner på trumövandet:

– Att få ha musiken, som jag älskar så mycket, som ett heltidsjobb är mitt mål, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.