Varnar för hemtjänstpersonal utan legitimation

Uppdaterad
Publicerad

De senaste veckorna har personer lurat sig in hos äldre och sagt att de kommer från hemtjänsten, men i själva verket har de varit ute efter att söka igenom bostaden efter saker att stjäla enligt Karlskrona kommun.

Nu går Karlskrona kommun ut och varnar för detta och uppmanar äldre att inte släppa in personer som inte kan visa legitimation.

– De äldre ska känna sig trygga med att personal från hemtjänsten, oavsett om det är från Karlskrona kommun eller någon av de privata utförarna, alltid har legitimation med sig, säger Eva Herbertson, utvecklingschef i ett pressmeddelande.

Oavsett om man har hemtjänst från Karlskrona kommun eller från någon av de privata utförarna så är det samma krav och förutsättningar som gäller när det kommer till att legitimera sig.

– Hemtjänstpersonal från Karlskrona kommun eller någon av de privata utförarna har alltid sin legitimation med sig och vår uppmaning till de äldre är att inte släppa in någon som säger att den är från hemtjänsten men som inte kan legitimera sig, säger Eva Herbertson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.