Izabela Zolcinska från Norge, Rolf Schuurmans och Lisa Jeannin från Småland och Peter Svedberg från Karlskrona är vidare i skisstävlingen om Pottholmens konstnärliga gestaltning. Foto: SVT/Anna Börje

Karlskronabo vidare i skisstävling om nya Pottholmen

Uppdaterad
Publicerad

Tre konstnärer eller konstnärsgrupper har nu gått vidare i skisstävlingen om Pottholmens konstnärliga gestaltning. Den vinnande gestaltningen ska placeras på den nya strandpromenaden med utsikt över arkipelag och världsarv.

Det blev Peter Svedberg från Karlskrona, Rolf Schuurmans och Lisa Jeannin från Småland och Ezabela Zolcinka och Agneszka Wojciechowicz som blev de tre vinnarna i skisstävlingen. De ska nu göra varsitt förslag till den konstnärliga gestaltningen på Pottholmen i Karlskrona.

Juryn har utvärderat de intresseanmälningar som kommit in under december och januari.

Drygt 80 intresseanmälningar lämnades in och juryn träffades tre gånger föra att gå igenom bildmaterialet och motiveringarna till uppdraget. 

Än finns inga skisser utan det är nu som konstnärerna och grupperna kommer börja jobba med gestaltningen. En av dem kommer sedan ta hem den konstnärliga gestaltningen som är värd en miljon kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.