Den gripna mannen sitter nu anhållen misstänkt för hot mot tjänsteman och våldtäkt bland annat. Foto: TT

18-åring häktad för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen häktades den 18-åriga man som misstänks för våldtäkt mot barn på ett asylboende i Dalarna.

Den man som under onsdagen den 19 oktober greps på ett asylboende i Dalarna, misstänkt för flera fall av våldtäkt mot barn, häktades under lördagen av Falu tingsrätt vid polishuset i Borlänge.

– Han har idag häktats misstänkt för brott mot ett barn under 15 år, men det finns fler i ärendet, hur många det handlar om vill jag inte säga i

Åklagaren Helena Falkerby Foto: Tobias Enmark/ SVT

nuläget, säger åklagaren Helena Falkerby.

Häktas inte för sexuellt ofredande

Åklagaren hade även begärt att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för ett falla av sexuellt ofredande, men på det utredningsmaterial som åklagaren presenterade fann tingsrätten att det inte fanns sannolika skäl för detta.

Åtal väcks i november

Mannen är nu alltså häktad för ett fall av våldtäkt mot barn och åtal i detta ärende ska väckas senast den fjärde november.

– Fram tills dess kommer utredningen att fortgå med förhör, analys av tekniska spår och annan bevisning som vi har samlat in, säger åklagaren Helena Falkerby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.