Häktningsförhandlingar i Falu tingsrätt mot två män misstänkta för inblandning i mord i Borlänge. Foto: Bengterik Busk/SVT

28-åring döms för knivmord

Uppdaterad
Publicerad

Den 28-åring som åtalats för att ha knivhuggit en man till döds i Borlänge döms för mord. Han anses allvarligt psykiskt störd och påföljden blir därför rättspsykiatrisk vård.

I förra veckan hölls slutpläderingar i målet mot den 28-åriga mannen. Rätten fick då ta del av den sinnesundersökning som mannen genomgått.

Den visade att 28-åringen led av en allvarlig psykisk störning vid själva undersökningstillfället samt vid dådet i lägeneheten i Forssa i Borlänge i oktober förra året.

Dalarna – Blåljus

28-åringen högg då ihjäl en annan man med flera knivhugg.

Han har hela tiden nekat till anklagelserna med rätten finner att det finns bevis som ställer det utom rimligt tvivel att mannen begick brottet.

Den 26-åriga man som i samma utredning pekades ut för att ha skyddat 28-åringen efter mordet frias samtidigt helt helt av rätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet