Det var långa köer ut från Tandådalen i Sälen när polisen genomförde en spontan blåskontroll. Foto: Sofie Lind/SVT

320 blåste utan en enda anmärkning

Uppdaterad
Publicerad

Efter en större afterski i Tandådalen i Sälen igår fick många bilister stå länge i kö på vägen ut från området. Anledningen? Polisen gjorde en spontan blåskontroll och där inte en enda anmärkning gjordes.

Det var mot fredagskvällen som den lokala polispatrullen spontant valde att genomföra en större blåskontroll vid utfarten på fjällanläggningen Tandådalen. Under dagen hade en större afterski genomförts på platsen och när den var slut, så stod polisen redo.

Fick in tips om att bilar vände

Totalt fick 320 chaufförer blåsa, men inte en enda fick en anmärkning. Men att polisen var på plats, kan ha varit en avgörande faktor, menar polisen.

– Vi fick in tips att det var flera bilar som hade vänt och att folk ställde bilen och valde att gå därifrån, berättar vakthavande befäl Sara Axelsson hos polisen.

Det var långa köer ut från Tandådalen i Sälen när polisen genomförde en spontan blåskontroll. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.