Tävlar i 60m häck – för första gången på två år

Uppdaterad
Publicerad

Efter en tids förkylning ska nu Sanna Kallur tävla i 60 meter häck under Nordenkampen i Tammerfors i Finland, vilket blir första gången hon tävlar i grenen på två år. Och genom att ha granskat sig själv med hjälp av gamla filmer har hon nu fått nya insikter om sin egen teknik.

– Förra säsongen blev det ju bara 60 meter utan häckar, så jag längtar till det här. Jag sprang 100 häck i somras och nu ska man ju kapa 40 meter, mina sämsta dessutom så det känns bara härligt, säger Susanna Kallur till SVT Nyheter Dalarna.

Läs även: Sjukdom stoppar Kallurs säsongspremiär

Dalarna – Susanna Kallur

På lördag är det alltså första gången på två år som Sanna Kallur tävlar i 60 meter häck. Och på grund av, eller kanske tack vare att hon har varit sjuk under en tid har hon haft tillfälle att titta på film. Men hon har inte legat på latsida utan hon har istället granska sig själv genom att titta på gamla filmer där hon springer häck.

– Jag har kört mental häcklöpning, det är viktigt, säger hon.

Det har nu resulterat i att hon hittat detaljer i sin teknik som hon vill förbättra och applicera på tävling. Bland annat ska hon inför helgens lopp försöka springa mer avslappnat mellan häckarna och inte spänna sig.

”En bra värdemätare”

– Det är en jättebra värdemätare för henne att få testa lite tufft och lagom tufft motstånd. Man lär nog spring något runt åtta blankt om man ska ha en chans att vinna tror jag, så det blir en bra utmaning för henne, säger förbundskaptenen Karin Torneklint.

Hennes personbästa på 7.68 i 60 meter häck satte hon under en inomhusgala i tyska Karlsruhe, vilket är ett världrekord som står sig än idag. Några tider inför helgen vill hon dock inte nämna.

– Ja, vad har jag för målsättning? Jag har inte tänkt så långt jag vill bara springa fort och ha kul.

Tävlingarna kommer att sändas i SVT Sport-appen från klockan 15.00

Nordenkampen

Nordenkampen är en landskamp som hålls den 10-12 februari 2017 i Tammerfors. Länderna som tävlar är alltså Sverige, Norge, Finland och Danmark/Island som har ett gemensamt lag.

De grenar som är med i tävlingen är 60m, 200m, 400m, 800m, 1500m, 3000m, 60m häck, Höjd, Stav, Längd, Tresteg, kula och stafett 4 x 200m

Här hittar du vilka som är uttagna till tävlingarna: friidrott.se

Mer info: www.nordenkampen.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Susanna Kallur

Mer i ämnet