Foto: TT

”Acceptabel” midsommarnatt för polisen i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Fylleri och flera fall av misshandel. Polisen har haft en del att göra under midsommarnatten, men beskriver det ändå som om läget varit under kontroll.

– Det har varit en acceptabel natt kan man väl säga, vi har inte gjort några frihetsberövanden men det har varit en del fylleri, säger vakthavande befäl vid polisen i Dalarna Jonas Häll.

Extra resurser i Leksand

Totalt har ett 20-tal personer har omhändertagits för fylleri. De flesta i leksandsområdet där polisen satsat extra resurser.

– Vi har bedömt att Leksand är ett prioriterat område med mycket folk i rörelse. Vi har jobbat mycket med att förebygga våldsbrott genom direktförverkande av alkohol som folk burit med sig och på så sätt försökt hålla nere promillehalten, säger Jonas Häll.

Mycket alkohol uthällt

Totalt är det ett 150-tal personer som fått sina drycker uthällda av polisen under kvällen.

Fem anmälningar om misshandel togs upp av polisen, även de i leksandsområdet. Inget av fallen bedöms av polisen som allvarligt och ingen har frihetsberövats.

I Torp utanför Avesta omhändertogs en man misstänkt för våld mot tjänsteman strax efter klockan 01.00 på midsommarnatten. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.