Folk samlas vid Coop i Bjursås för att delta i skallgången efter den 76-åriga man som anmäldes försvunnen på torsdagsmorgonen. Foto: SVT

Sökandet fortsätter efter försvunnen 76-åring

Uppdaterad
Publicerad

Den 76-åriga man som anmäldes försvunnen i Bjursås på torsdagsmorgonen har fortfarande inte hittats. Polisen fortsätter sökandet under natten.

– Han är 76-år gammal, men är ute och går dagligen och långa sträckor, sa polisen Jonas Häll i SVT Nyheter Dalarnas inslag i torsdags.

Mannen sågs senast i onsdags, 23 november vid 10:30. Han ska ha lämnat bostaden med stavar och en ryggsäck som innehåller en vätskebehållare. Han är i god form, har tunt hår, vitt skägg och är 180 centimeter lång.

Foto: SVT

Mannen har eftersökts under hela fredagen och letandet kommer att forsätta under natten

Polisen har sökt med ett tiotal poliser, hundpatruller och helikopter efter den 76-årige mannen. Hemvärnet och lokala orienteringsklubbar har också aktiverats för att delta i eftersökningarna. Under natten fortsätter letandet men med minskad styrka.

Mannen har eftersöktes under hela natten mot fredag, och kommer nu även att fortsätta natten mot lördag.

Klockan sju på fredagsmorgonen återupptogs sökandet med full kraft. Dock kunde man inte gå upp med helikopter på grund av dåligt väder.

Vid halv elva på fredagen startade  även en skallgång som arrangerades av Missing people och under dagen deltog 30-40 personer i sökandet. Vid 16-tiden så avslutade Missing People sitt sökande på grund av att mörkret.

En kvinna, som är med i sökandet och som känner mannen, menar att det är viktigt för henne att delta.

Men är det inte jobbigt att leta efter någon man känner?

– Jo, men man vill också veta hur han mår.

Har man mer information om mannen ska man kontakta polisen på 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.