Tove Alexandersson har nu börjat ladda för skidorienteringssäsongen, men det har fått bli med alternativ träning för att skona fötterna. Foto: Gunilla Wikström, SVT

Alexanderssons fötter tog stryk i extremlopp

Uppdaterad
Publicerad

Världens bästa orienterare Tove Alexandersson är skadad. I helgen avslutade hon sin framgångsrika säsong med en löpartävling i Italien. Priset blev dock att hon inte kunnat löpträna sedan dess.

Tove Alexandersson deltog i helgen i Limone Extreme Skyrace – 29 kilometer med totalt 2.500 höjdmeter vid Gardasjön i Italien.

25-åringen vann tävlingen överlägset på tiden 3.31.11. Hon var hela tolv minuter före tvåan tyska tvåan Michelle Maier.

Dalarna – Tove Alexandersson

– Det var ganska tufft och varmt så fötterna tog lite stryk. Jag fick sår och blåsor under fötterna, så jag har knappt kunnat gå på dem, säger Tove.

”Får köra alternativ träning”

Vidare säger hon:

– Nu har det börjar läka så nu är jag snart på gång igen. Jag får köra lite alternativ träning.

Tove har precis avslutat sin fantastiskt framgångsrika säsong. Totalt har det blivit tre VM-guld orientering (medeldistans, långdistans och stafett), tre VM-guld i skidorientering (sprint, medeldistans och sprintstafett).

Hon har även tagit två EM-guld och två EM-silver i skidorientering, hon vann totala världscupen i orientering och tog hem totalsegern i O-Ringen.

Tvingas ställa in läger

Nu skulle hon egentligen varit på ett skidläger i skidtunneln i Torsby.

– Jag tvingades tacka nej då fötterna helt enkelt inte funkar än. Så just nu får det bli lite annan träning där inte fötterna belastas. Så cykling funkar bra, säger hon.

Om två månader är skidorienteringssäsongen igång och nu är det fullt fokus på den.

– Jag älskar att tävla och träna och vill hela tiden sträva efter att utvecklas och bli bättre, säger 25-åringen från Borlänge som numera är bosatt i Falun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Tove Alexandersson

Mer i ämnet