Vattenparken i Borlänge.

Man onanerade i park

Uppdaterad
Publicerad

En man onanerade helt öppet i Vattenparken i Borlänge under lördagseftermiddagen. Han är nu misstänkt för sexuellt ofredande i tre fall.

Det var på lördagseftermiddagen som en kvinna ringde in till polisen och uppgav att det befann sig en man i Vattenparken i centrala Borlänge som onanerade helt öppet. 

När polisen kom till parken hade mannen redan lämnat platsen, men efter utredningsarbete och uppgifter från vittnen kunde de knyta mannen till händelsen.

Dalarna – Blåljus

– Det finns flera ärenden som vi jobbar med och det är mycket som talar för att det är samma person som har utfört gärningarna, säger Björn Mattsson som är vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

Polisen gjorde även en husrannsakan i mannens bostad och hittade då en del fynd som stärker misstankarna mot mannen ytterligare. Exakt vad för slags fynd det handlar om vill inte polisen gå ut med i nuläget.

Mannen, som är i 35 -årsåldern och hemmahörande i Borlänge, greps och togs in till förhör och blev sedan anhållen för tre fall av sexuellt ofredande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet