Aprilskämt i massor på Gävledala

Uppdaterad
Publicerad

För ett par år sedan kunde Gävledala avslöja att PRO lyckats få 70-årige Bob Dylan att ställa upp på en pensionärsspelning i Borlänge.

Det var i samband med att Dylan ändå spelade på Peace & love som han skulle spela på PRO, kompad av dragspelsklubben.

”I vanliga fall när Repbäckens spelmanslag spelar på PRO-träffarna brukar ett tjugotal personer finnas i publiken. När Dylan kommer blir det minst det dubbla”.

Så lät det i gävledalas aprilskämt 2011. Några år tidigare kunde gävledala avslöja att Brynäs, Mora och Leksand skulle bilda ett gemensamt hockeylag – Gävledala Tigers – med säte i Hofors. Syftet var att alla tre lagen skulle finnas med i högsta serien.

Ett annat år mötte vi Leksands kommunale spion som studerat trandansen vid Hornborgasjön. Han hade jobbat under cover för att Leksand, med hjälp av 3G-master skulle kunna styra tranorna förbi den Hornborgasjön och vidare uppemot fågelsjön Limsjön i Leksand. Bert Karlsson rasade i Gävledala mot att dalfolket skulle sno en av hans hembygds viktigaste turistattraktioner.

Återupplev några av de mer eller mindre klassiska skämten här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.