Avgörande stund för skattekontoret i Mora

Uppdaterad
Publicerad

Regionledningen vill lägga ner och flytta skattekontoret i Mora till Falun. Men personalen, Moraborna och både riks- och kommunpolitiker står enade emot en flytt.

Totalt 38 personer jobbar på Skattekontoret i Mora och kontoret servar befolkningen i norra Dalarna. Totalt ingår 77 000 personer i upptagningsområdet, men om Skattekontoret i Mora läggs ner tvingas de istället åka till Falun.

– Det här ger varken någon besparing eller effektivisering som vi ser det. Det är bara att läsa vår rapport, säger skattehandläggare Joakim Palm.

Dalarna – Skattekontor

– Skatteverket ska vara Sveriges modernaste myndighet, vi har ju bra med utrustning att ta kontakt med varandra och man kan fördela materialet hur som helst och sitta och jobba, säger skattehandläggare Susanne Wigstrand

Och nu har frågan lyfts till riksnivå, flera dalariksdagsmän har engagerat sig i kampen för att behålla kontoret. Och kommunalråden i Mora har uppvaktat Skatteverkets generaldirektör.

– Vi vill ju att hela Sverige ska leva och det här går helt tvärt emot det jag står för och tycker är rätt och riktigt,. Jag trycker på allt jag kan, säger Anna Hed (C), kommunalråd Mora.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Skattekontor

Mer i ämnet