Foto: Ludvika kommun

Badsäsongen i fara då glasflaskor kastas i sjöarna

Uppdaterad
Publicerad

Inför sommarens badsäsong så har dykare kollat av sjöbottnarna runt om i Ludvika kommun. Men det visar sig ha varit onödigt arbete, då människor slängt både flaskor och annat i bland annat Hällarnafallet.

Ludvika kommun skyller i sociala medier på just skolavslutningstider och att de nu måste städa upp efter vad som misstänks vara resterna av en stor ungdomsfest.

Enligt kommunen ska såväl flaskor och burkar ha spritts ut över området – men kommunen menar att det värsta är glaskrosset som hittats i badvattnet.

”Dykare har inför badsäsongen gjort en koll av bottnarna på kommunens badplatser. I Hällarnafallet är nu det jobbet tyvärr inte till mycket nytta”, skriver Ludvika kommun på sociala medier.

Merjobb för kommunen

Gustav Nord på parkavdelningen känner sig besviken på att badplatsen inte får vara ifred från skräp, glas och burkar.

– Det blir ju mer jobb för oss, mer städning. jag tycker det är synd att de inte kan använda soptunnorna, som de är avsedda. Och värst är ju allt glas som hamnar i vattnet för säkerheten och alla badgästers skull, säger Nord.

Fyra kassar med glas

Han hade under fredagen mottagit ett samtal från dykare på plats vid Hällarna.

– De hade plockat upp fyra kassar med glas från botten i dag. Bara en flaska gör ju stor skada, menar Gustav Nord på Ludvika kommun.

Han tror att de blir tvingade att göra en extra städning vid Hällarna, när alla skolavslutningar bedarrat.

– Det känns som det kommer behövas. Tyvärr är det fest där nästan varje helg på somrarna, och det är ofta flaskor och burkar blir liggande både på stranden och i vattnet, säger Nord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.