Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sofia Höglander bor i närheten av det brinnande huset. Det brann i närheten även tidigare i veckan. Foto: Jennifer Howgate/SVT

Brand i flerbostadshus i Falun – Boende i området: ”Jättehemskt”

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit i ett flerfamiljshus i området Bojsenburg i Falun under torsdagen. Boende evakuerades och branden spred sig till fastighetens vind.

Vid 14-tiden på torsdagen uppger räddningstjänsten att branden ett flerfamiljshus i i Bojsenburg är släckt.

– De börjar rulla ihop slangar och kalla tillbaka styrkor nu, men vi kommer att ha efterbevakning åtminstone till imorgon bitti, berättar Jens Hermansson på Räddning i samverkan.

Boende evakuerades

Larmet om branden kom vid 9.30 på torsdagen. Det brann då i en lägenhet och på en balkong och branden spred sig sedan till vinden på fastigheten.

Vid 10.20 uppger SOS-alarm att man arbetar med att evakuera byggnaden.

– Lägenheten är helt utbränd, berättade Mats Öhman, presstalesperson hos polisen.

Polisen har inlett förundersökning

Det finns i inga uppgifter om personskador i samband med branden. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

– Vi har ingen misstänkt, i nuläget ser det inte ut som att någon gjort någonting avsiktligt, säger Öhman hos polisen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningsledaren Johan Wahrén berättar om arbetet på plats – ”Öppna lågor när vi kom till platsen” Foto: Jennifer Howgate/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.