Bröllopsparet efter bombhotet: ”Fortsatte fira med ännu mer glädje”

Uppdaterad
Publicerad

För snart tre veckor sedan blev deras bröllopsfest i Borlänge bombhotat och mer än 600 gäster fick evakueras från Galaxen i Borlänge. Trots allt, så ser Tolena och Hursit positivt på framtiden, men är besvikna på att utredningen lades ner.

Det blev en minst sagt annorlunda bröllopsfest som firades på Galaxen i Folkets hus, men som slutade på parkeringen utanför.

– Vi fortsatte fira med ännu mer glädje, tvärtemot vad de ville. , säger Tolena Habash när SVT Nyheter Dalarna möter dem i samma lokal som där deras fest höll och dit bombhotet riktades.

Dalarna – Blåljus

LÄS MER: Bröllop i Borlänge bombhotat

Utredningen lades ner

Så vitt de känner till, så finns det inte fanns någon känd hotbild mot brudparet. Vem som ringde in bombhotet är fortfarande oklart och polisen säger sig inte heller ha någon misstänkt. Men brudparet är besvikna över att polisen la ner utredningen bara några veckor efter händelsen.

– Vi fortsatte, men nyheten om bombhotet påverkade oss naturligtvis. Det gör ont att inte få upprättelse, säger Tolena och får medhåll av sin make:

– Vi vill ha en dialog med polisen om händelsen. Utredningen bör inte läggas ner, säger Hursit Suleymanoglu.

Polisens säger till SVT Nyheter Dalarna att de förstår brudparets frustration över att utredningen lagts ned. Se vad polisen säger i klippet nedan.

Lät inte bombhotet hota giftermålet

Trots att deras största dag nästan blev förstörd, så har livet efter bombhotet fortsatt normalt.

Är ni gifta nu?

– Ja, vi låter ingenting hindra oss, säger Tolena och fortsätter:

– Det är en kvinnas dröm att en dag ta på sig brudkläningen. Det är en stor dag!

Men både Hursit och Tolena är överens om en sak:

– Vi blir ännu gladare om de skyldiga åker fast.

LÄS MER: Utredningen läggs ner

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet