Polisen förstärkte med flera patruller i Tjärna Ängar efter oroligheterna vid Hemköp.

Polisen förstärker bevakningen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen satsar på extra resurser i Tjärna Ängar efter helgens oroligheter, då en livsmedelsbutik fick stänga efter att personal blivit utsatta för stenkastning.

Livsmedelsbutiken Hemköp på Tjärna Ängar i Borlänge fick stänga tidigare på lördagskvällen efter att personal och bilar blivit utsatta för stenkastning och skadegörelse av ett gäng ungdomar på platsen.

Läs även: Blev grovt misshandlad ”de trodde jag hade ringt polisen”

Dalarna – Tjärna Ängar

Oroligheterna inleddes tidigt på kvällen med att anställda upptäckte ett snatteri. Därefter blev personalens bilar utsatta för skadegörelse.

– De fick däcken sönderskurna, säger Björn Mattsson, vakthavande befäl på polisen i Dalarna.

Strax efter klockan 19 på kvällen kallades polisen till butiken efter ett överfallslarm. Ungdomarna hade då börjat kasta sten och personalen kände sig hotad och utsatt. Ett flertal patruller kom till platsen och även de fick sten kastad emot sig.

TV: Butikschefen om stenkastningen ”Det är inte ok”

Stenkastarna bor i området

Butiken, som egentligen skulle ha haft öppet till klockan 22 på kvällen, stängde redan vid 19:30-tiden. Sen lugnade situationen ned sig.

Utredningsarbetet kring händelserna kommer att fortsätta under veckan, men polisen har inte gripit någon för det som skedde.

Vet man var de stenkastande ungdomarna kommer ifrån?

– Vår uppfattning är att de är boende i området, säger Björn Mattson.

Polisen förstärkte sin närvaro i området och natten ska ha varit lugn efter händelserna vid Hemköp. Butiken håller nu öppet som vanligt och polisen fortsätter med förstärkta resurser i området.

Fler artiklar om oroligheterna i Tjärna Ängar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Tjärna Ängar

Mer i ämnet