Polisen har spärrat av området. Foto: SVT/Patrik Qvicker

Då hålls rättegången i Idremordet

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av december valde åklagaren att överklaga den friande domen i Mora tingsrätt rörande mordet i Idre. Nu står det klart att rättegången blir i september.

Enligt Svea Hovrätt är fyra rättegångsdagar utsatta för att åter igen gå igenom fallet. Det var i mitten av maj förra året som polisen larmades till en bostad i Idre i norra Dalarna, där en 25-årig man hittades död.

En 28-årig man anhölls kort efteråt på sannolika skäl misstänkt för mordet, men friades senare i Mora tingsrätt. Åklagaren Gunn-britt Ström överklagade dock domen.

Misstänkt mord i Idre 2016

”Domen präglas av att det inte görs en sammanvägning av värdet av den samlade bevisningen”, står det i överklagan som lämnats in till Mora tingsrätt och nu ska skickas vidare till Svea hovrätt.

Öppnade upp förundersökningen

Åklagaren valde i samband med överklagan att öppna upp förundersökningen och ska också menat att ytterligare bevisning skulle läggas fram.

I överklagan framgår det att åklagaren Gunn-britt Ström vill att den misstänkte döms i första hand på livstid och i andra hand i fängelse i 16 år.

Även målsägarbiträdet, som representerar den avlidnes familj, har överklagat till hovrätten och står bakom åklagarens synpunkter i fallet.

LÄS MER: Åklagaren: Nya bevis om mordet i Idre

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Idre 2016

Mer i ämnet