Stefan Dangardt presstalesman, Andreas Nordstöm jurist, Mats Lagerblad kommenderingschef och Thomas Hellgren underrättelsechef. Foto: SVT

De har fått tillstånd att demonstrerar i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen, Dalarna mot rasism, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har ansökt om demonstrationstillstånd i Borlänge på första maj. Nu har polisen godkänt deras tillstånd.

För fler nyheter från din ort följ oss på Facebook

Det är många som vill tala och demonstrera i centrala Borlänge 1 maj. Kända talare är försvarsminister Peter Hultqvist (S) och Lars Ohly (V).

Dalarna – 1 maj Borlänge

– En samlad bedömning av tillstånden är viktig i detta. Det är inte först till kvarn som gäller. Vi måste se till helheten, säger Mats Lagerblad kommenderingschef Polisen.

Alla ansökningar har godkänts av polisen.

Nordiska Motståndsrörelsens ansökan har godkänts för samlingsplats och marschväg. Däremot blev det avslag för avslutning vid Sveatorget. De får istället avsluta sin sammankomst vid Liljekvistska parken.

Dalarna Mot Rasisms kommer att ha en stilla sammankomst vid Jussi Björlings Torg.

Socialdemokraternas ansökan har godkänts men med en justering av starttiden. Det är samling vid Sveatorget med avslutning vid folkets hus.

Vänsterpartiets kommer att gå från Forssa centrum till gammelgården.

Dalarna mot Rasism skickade in en ansökan under fredagen om ytterligare ett demonstrationstillstånd. De vill också vara vid Liljekvistska parken, som Nordiska Motståndsrörelsen. Den ansökan har inte behandlats än.

– Vi värnar om grundlagsskyddet i första hand, säger Mats Lagerblad kommenderingschef Polisen.

Ett längre tv-inslag kommer under dagen.

Läs mer: Allt om demonstrationerna 1 maj

De demonstrerar 1 maj

Nordiska Motståndsrörelsen

Dalarna mot rasism

Socialdemokraterna

Vänsterpartiet

Källa: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – 1 maj Borlänge

Mer i ämnet