– Jag blev chockad, säger Elin Henriksson som går i årskurs nio på Forssaklackskolan.
Elin gick hem och skrev ett inlägg om matupplevelsen till Borlänge kommun på Facebook. Och på fredagen fick hon chansen att direkt ställa frågor till kostchefen Lars Wilhelmsson.
Elin: Vad var det som hände med makaronerna i onsdags?
– Antingen är de för mycket kokta från början då makaroner eftersväller eller så är de för mycket uppvärmda här helt enkelt, säger kostchefen Lars Wilhelmsson.
Elin: Varför kan man inte laga maten här då?
– Ja det är ett önskemål som både du och jag har men just nu finns inte den möjligheten. Det här är byggt för ett mottagningskök, säger Lars Wilhelmsson.
Ingen tillfällighet
När vi är på väg att lämna matsalen kommer dock flera andra elever fram och påpekar att maten inte alls brukar se lika inbjudande som den ser ut när vi är där. Men det håller inte kostchefen med om.
– Det kan jag inte hålla med om, säger Lars Wilhelmsson
Så det här är ingen tillfällighet?
– Nej inte enligt mig i allafall utan där tycker vi olika, säger Lars Wilhelmsson.