Elin Henriksson ställde frågor till kostchefen Lars Wilhelmsson. Foto: SVT

De stuvade makaronerna liknade gröt

Uppdaterad
Publicerad

När niondeklassarna på Forssaklackskolan i Borlänge kom till matsalen i onsdags så vände de och gick. Maten såg nämligen helt oaptitlig ut.

– Jag blev chockad, säger Elin Henriksson som går i årskurs nio på Forssaklackskolan.

Elin gick hem och skrev ett inlägg om matupplevelsen till Borlänge kommun på Facebook. Och på fredagen fick hon chansen att direkt ställa frågor till kostchefen Lars Wilhelmsson.

Elin: Vad var det som hände med makaronerna i onsdags?

– Antingen är de för mycket kokta från början då makaroner eftersväller eller så är de för mycket uppvärmda här helt enkelt, säger kostchefen Lars Wilhelmsson.

Elin: Varför kan man inte laga maten här då?

– Ja det är ett önskemål som både du och jag har men just nu finns inte den möjligheten. Det här är byggt för ett mottagningskök, säger Lars Wilhelmsson.

Ingen tillfällighet

När vi är på väg att lämna matsalen kommer dock flera andra elever fram och påpekar att maten inte alls brukar se lika inbjudande som den ser ut när vi är där. Men det håller inte kostchefen med om.

– Det kan jag inte hålla med om, säger Lars Wilhelmsson

Så det här är ingen tillfällighet?

– Nej inte enligt mig i allafall utan där tycker vi olika, säger Lars Wilhelmsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.