”Det är ren katastrof”

Uppdaterad
Publicerad

Synskadades Riksförbund och Handikappförbundet i Dalarna vill få Dalarnas Politiker och Dalatrafiks tjänstemän att lyssna. Färdtjänsten har försämrats det senaste halvåret tycker de.

– Det har inte fungerat jättebra tidigare, men från första juli så har det varit ren katastrof. Vi får svar att det inte finns några bilar, man ringer och bokar i god tid och ändå så får man ingen bil. Man är inte heller säker på att man kan komma hem om man väl kommer hemifrån, säger Annika Östling, synskadades riksförbund.

–Det viktigaste nu är att vi får den samlade bilden, vi ska se vilka synpunkter som har kommit in. Vi måste skapa oss en bild av hur det ser ut så vi kan se vad som är problemet och sedan kan vi försöka lösa det, säger Göran Carlsson, regionchef Region Dalarna.

– Jag hoppas de tar sitt ansvar och ser till att det fungerar, säger Annika Östling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Dalatrafik

Mer i ämnet