Du bestämmer – vi åker!

Publicerad

På torsdag åker vi till Smedjebackens kommun och det är du som bestämmer vem eller vilken plats som vi ska hälsa på!

Varje vecka åker SVT Nyheter Dalarna till en ny kommun i länet och det är du som bestämmer vart vi ska åka i just den kommunen. Vad får vi inte missa i din närhet? Tipsa oss om vem eller vad #vartskaviåka inte får missa!

Sist åkte #Vartskaviåka-teamet till Orsa kommun och en annorlunda butik i Skattungbyn där alla varor är gratis. Innan dess hittade vi Gävlebockens lillebror i Garsås. Kockskolan i Leksand har tagit emot #Vartskaviåka-teamet där eleverna blir färre trots att branschen skriker efter folk, men vi har även besökt Hedmoras 400 kvadratmeter stora gubbdagis och Dalarnas enda bussmuseum i Gagnef.

Vi har tidigare kollat in Dalarnas filmfestival i Falun, träffat världens bästa mattant i Avesta och även besökt ridklubben i Räfsnäs utanför Ludvika.

Först ut i #Vartskaviåka var Leksandssupporten Peter Svedin som efter en vadslagning gick till fots, från Borlänge till Leksand, för att se Leksands IF:s första match i SHL.

Vad får vi inte missa i Smedjebacken?

Den här veckan riktar vi blickarna mot Smedjebackens kommun och därför behöver vi tips på vad vi inte får missa där.

Händer det något speciellt där du bor? Finns det något du vill uppmärksamma eller känner du någon intressant person som har något att berätta? Hör av dig!

Mail: dalarna@svt.se – märk ditt mail med ”Vart ska vi åka”

Telefon: 023-76 51 00

Vi ses!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.