Trots succén – Dyvik avstår touren

Uppdaterad
Publicerad

I helgens världcuptävlingar presenterade sig Anna Dyvik från Leksand på allvar. Men trots de fina prestationerna väljer hon bort Tour de Ski.

Anna Dyvik slutade på 14:e plats i världscupdebuten på lördagen och följde upp det med en pallplats i stafetten dagen efter, då hon körde sista sträckan. Laget med Emma Wikén, Maria Rydqvist, Stina Nilsson och Anna Dyvik slutade trea i söndagens stafett – vilket var säsongens första pallplats.

Avstår touren

Trots helgens genombrott väljer 21-åringen att inte avvika från sin tidigare plan. Hon avstår Tour de Ski för att istället satsa fullt ut på U23 VM som avgörs i Salt Lake City i början av februari.

Tour de Ski

– Det känns bra, det känns skönt att hålla sig till sin plan, säger Dyvik.

Håller sig till planen

Men hon medger också att efter helgens resultat kändes det ändå lockande att åka Tour de ski.

– Speciellt efter i lördags så tänkte jag, nej men jag kanske vill köra touren, men nej jag är glad att jag har fått hjälp att hålla mig till min plan.

”Tyckte inte att dom körde så jättefort”

Men när U23-VM är över gör hon gärna comeback i världscupsammanhang.

– Jag blev förvånad i lördags, jag tyckte inte att dom körde så jättefort ändå säger en glad Dyvik.

U23-VM avgörs på de gamla OS-banorna i Soldier Hollow, utanför Salt Lake City, 30 januari – 5 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet