Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Dyvik efter guldet: ”Kan det bli bättre än att dela pall med sin bästis?”

Uppdaterad
Publicerad

Två medaljer till Falun-Borlänge skidklubb i U23-VM i USA

Anna Dyvik från Leksand, som tävlar för Falun-Borlänge på hemmaplan tog guld i sprint vid U23-VM i USA sent på tisdagskvällen, svensk tid. När SVT Nyheter Dalarna når henne på onsdagsmorgon är det snart läggdags efter gulddagen.

– Det känns jättekul! U23-VM har ju varit mitt stora mål sen i somras så det är ju såklart väldigt roligt att åka bra här, säger den nyblivna världsmästaren.

”Så himla kul att dela pall”

Och inte nog med att Dyvik själv tog guldet i finalen. På prispallen fick hon sällskap av bästisen Maja Dahlqvist, som även hon tävlar för Falun-Borlänge.

– Det var så himla kul att få dela pallen med Maja som är en av mina bästa vänner! säger Dyvik som också på sitt Instagramkonto lagt ut en bild efter guldet med texten ”Kan det bli bättre än att få dela pall med sin bästis???”

Svår backe blev viktig

Dyvik berättar också för SVT Nyheter Dalarna om dagens lopp, där en svår backe spelade en viktig roll.

– Det var ju en väldigt taktisk nedförsbacke i slutet mot upploppet så det var ju ingen fördel att ligga först på toppen av den så i både kvartsfinalen och i semifinalen avvaktade jag till sista backen innan jag gjorde något och jag kände mig väldigt stark i uppförsbackarna för jag kunde gå med lätt, liksom.

”Det fick bära eller brista”

Men i finalen ville hon inte spara på krutet.

– Innan finalen bestämde jag mig för att köra allt jag kunde och hoppas på att jag var starkare än dom andra, det fick liksom bära eller brista. Känns så tråkigt om man är pigg att det ska avgöras på något taktiskt. Så jag tog tät direkt och bara körde allt jag kunde hela vägen och då fick jag en tillräckligt stor lucka så de inte kunde glida ikapp i sista nedförsbacken

Dyvik vann med över tre sekunder före Thea Kroka Murud från Norge. Norskan spurtade in i mål, bara några få tiondelar före Maja Dahlqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.