Foto: TT

Fall nedlagt – misstänkt mord var olycka

Uppdaterad
Publicerad

Fallet med den man som hittades död i centrala Falun i slutet av november har nu lagts ner. Allt tyder på att det var en olycka som låg bakom mannens dödsfall.

Till en början misstänktes personer ha mördats efter han hittats i en lägenhet i centrala Falun. En 60-årig man greps på platsen, men släpptes senare och nu meddelar åklagaren Kristofer Magnusson att fallet lagts ner.

Olycka, inte mord

Även om Magnusson inte kan gå in på detaljer om fallet, så menar han att det troligtvis var andra omständigheter bakom mannens död.

– Obduktionsfyndet och uttlåtande från rättsläkare tyder på att det var en olycka och skadorna har inte tillfogats mannen av någon annan person, säger Magnusson.

Förundersökningen är därför nedlagd och inga brottsmisstankar kvarstår.

Vet vem han är

Det har också varit några bekymmer med att fastställa mannens identitet, trots att polisen redan inledningsvis hade sina föraningar om vem mannen kunde tänkas vara. Nu meddelar dock åklagaren att mannen är identifierad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.