Peshraw Azizi är lagkapten i Dalkurd. Foto: SVT/Tobias Enmark

Favorttippade Dalkurd satsar mot Allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

På lördag drar Superettan i fotboll igång och Dalkurd tar emot Brommapojkarna. SVT har träffat laget inför premiären.

Trots att det bara är andra säsongen i näst högsta serien så är Dalkurd favoriter till segern, efter den omröstning som skedde på Superettans upptaktsträff.

– Man blir lite chockad över att vi är så mycket mer favorittippade än lag som Helsingborg och Gais men hellre det än vara tippade nia i en tabell.

Är favoritskapet inget som skrämmer?

– Vi är ett lag som redan från det att klubben grundades haft stora krav på oss så om det är något lag som skall klara av det så är det Dalkurd FF, säger Poya Asbaghi tränare.

Se hela inslaget om Dalkurd här nedanför!

Många nya i laget

Tio nyförvärv inför den här säsongen är inget som oroar.

– Ja det är tio stycken men det är många av dom som känner klubben väldigt väl och vi har scoutat bra med spelare som vi tror kommer att passa in väldigt bra, säger Adil Kizil, sportchef.

– Vi har ett par spelare som sticker ut. Vår japan Yukiya Sugita är ett sånt exempel som kan göra det där lilla extra och avgöra på egen hand, säger Dalkurds tränare Poya Asbaghi.

Förra säsongen slutade Dalkurd fyra i serien men det är ingenting man tänker upprepa.

– Det är inget bra att komma fyra vi vill ju vara i toppen etta eller tvåa, säger lagkaptenen Peshraw Azizi.

Är ni i Allsvenskan nästa år?

– Det går vi för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.