Foto: Länsstyrelsen

Felstavad prinsbänk slipas inte om

Uppdaterad
Publicerad

Den graverade stenbänken som prinsparet fick i bröllopspresent av länsstyrelsen Dalarna är felstavad. Till en början bestämdes att bänken skulle transporteras med helikopter och slipas om inför prinsparets besök. Men nu har länsstyrelsen ändrat sig.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia fick en stenbänk i present av länsstyrelsen i Dalarna i bröllopspresent förra året, men först nu ska bänken överlämnas. Tyvärr har bänken ingraverats med prinsens namn felstavat. ”Till Prins Carl-Philip och Prinsessan Sofia” står det på bänken.

– Det har blivit fel i vårt beställningsunderlag till leverantören, säger Lotta Larsson kommunikationschef på länsstyrelsen i Dalarna till Expressen, om det överflödiga bindestrecket i prinsens namn.

Dalarna – prinsessan Sofia

Skulla ha plockats ner med helikopter

Bänken står i naturreservatet Hykjeberget och skulle enligt de första uppgifterna plockas ner från berget med helikopter för att slipas och graveras om innan prinsparet kom dit.

Nu är det inte säkert att det blir så. Enligt länsstyrelsen Dalarna kan det nu bli en mindre högtflygande lösning.

– Vi kan inte säga när och hur en korrigering kan göras utan det får vi undersöka i efterhand. Nu ser vi fram emot en invigning som ska bli väldigt högtidlig och fin, säger Jemt Anna Eriksson på länsstyrelsen Dalarna.

Bänken kostade länsstyrelsen och skattebetalarna 26.625 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – prinsessan Sofia

Mer i ämnet