– Jag tycker att arbetet går alldeles utmärkt, säger regiondirektör Svante Lönnbark.

Fler flyr Region Gävleborg

Uppdaterad
Publicerad

I går berättade vi att Region Gävleborgs kommunikationsdirektör Monica Samuelsson har fått lämnat sina uppgifter. Men flera andra inom kommunikation på Region Gävleborg har sagt upp sig.

Hur stabil är den här nya organisationen Region Gävleborg?

– Ja, det är en mycket intressant fråga. Själva organisationen har varit igång nu i drygt en månad och vi arbetar fortfarande med att hitta former och strukturer, men jag tycker att arbetet går alldeles utmärkt, säger regiondirektören Svante Lönnbark till SVT Gävleborg.

Gävleborg – Webb-tv Region Gävleborg

En av nya Region Gävleborgs viktigaste uppgifter är att stärka kommunikationen med länsinvånarna och därför satsade regionen på egna tv-sändningar under december månad. Men både syftet och formatet kritiserades.

För några veckor sedan kunde SVT Gävleborg avslöja att Konkurrensverket överväger att granska om Region Gävleborg har brutit mot Lagen om offentlig upphandling när man beställde programmet från ett produktionsbolag. Men oroligheterna kring Region Gävleborg slutar inte där. I går fick den ansvariga utgivaren för tv-programmet och kommunikationsdirektören Monica Samuelsson lämna sin post.

Men att det har något att göra med den kritiserade tv-satsningen förnekar regiondirektör Svante Lönnbark. Nu har också flera andra personer som arbetar inom kommunikation på Region Gävleborg sagt upp sig.

– Vi har ett par personer som kommer att bilda ett nytt bolag och jobba med mediefrågor och jag uppfattar att de under en längre tid har haft en dröm om att få skapa sig en framtid inom den sfären.

Men enligt källor till SVT Gävleborg är det just tv-satsningen som är en av anledningarna till att flera har valt att säga upp sig.

Tv-satsningen har påverkat internt och flera medarbetare har motsatt sig projektet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – Webb-tv Region Gävleborg

Mer i ämnet