”Fler statliga jobb ska utlokaliseras”

Uppdaterad
Publicerad

Man ska inte ge upp. Det vet personalen på skattekontoret i Ludvika som i ett år kämpade mot beslutet att kontoret skulle flyttas till Falun. Men det gick att få verksledningen att ändra sig. 

Igår besökte civilminister Ardalan Shekarabi (S) Ludvika och han säger att regeringen vill se att fler statliga jobb utlokaliseras till landsorten. Regeringen var en del av den opinion som medverkade till att Skatteverkets ledning i våras till slut ändrade sig och lät skattekontoren i Ludvika och på åtta andra mindre orter bli kvar där de är. 

För Ludvika handlade det om åttio anställda som nu är kvar i Ludvika istället för att flyttas till Falun. För några veckor kom dessutom beskedet att ludvikakontoret ska utökas med 16 anställda.

Vid besöket i Ludvika klargjorde civilministern att regeringen avser att se till att fler statliga jobb flyttas från storstäderna.

– Vi kommer att fortsätta omlokalisera statliga myndigheter för vi vet att det finns statliga myndigheter som kan omlokaliseras till andra orter än Stockholm. Och då är det viktigt att staten tar det steget. Det handlar om att hålla ihop landet, sa civilminister Ardalan Shekarabi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.