Försvarminister Peter Hultqvist (S) deltar Foto: SVT/arkiv

Folk och försvar i Sälen

Uppdaterad
Publicerad

Årets upplaga av rikskonferensen Folk och försvar på högfjällshotellet i Sälen är i full gång.

På plats finns en rad välkända politiska profiler som försvarsminister Peter Hultqvist, utrikesminister Margot Wallström och moderatledaren Anna Kinberg Batra. Också Lettlands president Raimond Vejonis deltar.

Konferensen sker i ett internationellt läge där mörka orosmoln tornar upp sig. I en artikel inför konferensen skriver SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutson att ”Det inte bara handlar om ett försämrat säkerhetspolitiskt läge i Sveriges omedelbara närhet utan också om blodiga och växande konflikter på flera håll i världen, om risken för nya terrorattentat och om det osäkra ekonomiska läget i Kina. Allt detta kan få direkta konsekvenser för Sverige.”

Folk och försvar har arrangerats i Sälen i 24 år, sedan 1993. Tidigare arrangerades konferensen i Storlien i nära 50 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.