Föräldrar byggde ishockeyrink

Uppdaterad
Publicerad

Idag invigdes den nya is rinken vid Ullvi skola i Leksand som byggts av föräldrarna i byn.

Den gamla sargen runt naturisen var sliten så då bestämde sig föräldrarna för att bygga en ny. Leksands kommun har bidragit ekonomiskt. Men det är föräldrar som byggt sargen och spolar planen helt ideellt.

– När jag gick här på skolan så var Jonas Bergkvist här och invigde en sarg och spelade hockey med oss här och det minns jag som ett väldigt starkt minne från barndommen. Andreas Karlsson och Johan Hedberg har varit och gjort liknande så sent som 1994 så nu är det dags igen för dom här barnen som går här nu, säger Anders Näs  som är en av föräldrarna.

Skolan är nöjda

– Vi från skolans sida är oerhört tacksamma att vi har så engagerade föräldrar. Föräldrarna har inte bara byggt sargen utan de spolar isen och skottar bort snön, säger Linn Hedgården, lärare på Ullvi skola

Stjärnor gästade

Med på invigningen var bland annat Tobias Forsberg och tränare Per-Erik ”Perra” Johnsson från Leksands IF.

 – Barnen har roligt och spontanidrotten skapar  jag är säker på att det kommer fram en spelare här sen om det är en tjej eller kille spelar ingen roll men idrotten i sig är ju nyttig, säger Per-Erik ”Perra” Johnsson tränare Leksands IF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.