Förre SD-ledaren: Synd om Anna lämnade partiet

Uppdaterad
Publicerad

Anna Hagwall (SD) riskerar att uteslutas ur partiet, men får nu stöd från partikamraten Mikael Jansson – tillika före detta partiledare och i dag försvarspolitiska talesperson – som menar att det vore synd om Hagwall tvingades lämna.

Det är i en kommentar till Dagens Nyheter som Jansson framför sina tankar om Hagwalls framtid. För det har varit ovisst för rättvikspolitikern Anna Hagwall (SD) sedan hennes uppmärksammade motion om ägandeskapandet i medievärlden blev känd och hon kritiserades för att vara okunnig och antisemitisk.

– Jag hoppas att Anna kan vara kvar i partiet. Det vore väldigt synd om hon skulle behöva lämna, säger Mikael Jansson till tidningen.

LÄS MER: ”Jag hade tydligen lite sakfel”

Kan uteslutas – ärende i medlemsutskottet

Efter den uppmärksammade motionen, där Hagwall bland annat inte vill att någon etnisk grupp ska få äga mer än fem procent av svenska medier, har politikern själv backat från vissa politiska uppdrag. Men hur hennes framtida politiska karriär ser ut återstår att se. Det ligger nämligen ett ärende om Hagwalls politiska framtid hos medlemsutskottet i partiet, men det slutgiltiga ordet har partistyrelsen och hon kan uteslutas.

LÄS MER: Ledarskribenten – ”Okunnigt av Hagwall”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.