Getafton drog in 25 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

I Enviken har man under hösten samlat in pengar för att kunna köpa getter till tredje världen och på tisdagskvällen anordnade man en getafton i sockenstugan.

– Vi ville ha en lokal insamling för att kyrkans barngrupper skulle få en känsla för vad det är att ge. Geten är ju en symbol för Enviken så vad kunde var bättre än att köpa getter till tredje världen, säger Jenny Ärnlöv kyrkoherde i Enviken

Man har samlat sedan början på september och hitintills fått ihop pengar till  60-70 getter och varje get kostar 230 kronor. Pengarna går till barnmissionen som köper getter till fattiga familjer i Zimbabwe, Filippinerna och Bangladesh.

Generösa bybor

Under kvällen så drog man in  över 25 000 och hitintills i år har man samlat in över 40 000 kronor insamlingen kommer att pågå till maj nästa år. Några som redan innan igår samlat in pengar  till getter var Envikens PRO kör.

– Pengarna som vi samlade in räckte till två getter och dom blev döpta till Siri och Sixten och det var så roligt för jag har just börjat dejta en kille som heter Sixten, berättar Siri Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.