Foto: TT

Flera trafikolyckor – flera till sjukhus efter krock i Ludvika

Uppdaterad
Publicerad

SMHI utfärdade under onsdagen en klass 1-varning över bland annat Dalarna och halkan har ställt till under dagen för trafikanter längs vägarna.

Två ambulanser och ambulanshelikopter larmades till Ludvikavägen i Fredriksberg på onsdagskvällen. Enligt räddningstjänsten ska två barn vara inblandade. Skadeläget är oklart. Vägen där olyckan inträffat är avstängd. Räddningstjänst från Fredriksberg är på plats. Två ambulanser har fört inblandade till sjukhus. Två ambulanser är fortfarande kvar på platsen.

SOS larmades vid kvart över tre-tiden på eftermiddagen till en singelolycka på väg 69 strax utanför Falun. Enligt larmet ska det röra sig om en bil som tappat ett däck. En person var inblandad i olyckan.

Ett larm om en avåkning i Hedemora inom till polisen vid 13:30-tiden, då en polispatrull upptäckte en dikeskörd bil i anslutning till korsningen mellan riksväg 70 och 69 i Hedemora. En förare satt kvar i bilen och klagade över nacksmärtor och hade slagit i pannan, varför ambulans kallas till platsen.

Flera stillastående lastbilar

Väderläget har också ställt till det för fler lastbilar – Trafikverket uppger att flera lastbilar haft problem att röra sig framåt under onsdagsförmiddagen och därför är det några stillastående lastbilar som är i behov av bärgning, vilket kan påverka framkomligheten i trafiken i länet.

Dels handlar det om en lastbil som står vid Rällsjön längs riksväg 69 utanför Falun, en annan som är på E16 vid Pilborondellen i Falun och en lastbil på riksväg 671 utanför Söderbärke. Det kan påverka trafiken fram till lunchtid uppger Trafikverket i första läget.

Flera olyckor i snövädret

Det har också inträffat flera trafikolyckor under onsdagsmorgonen redan. Vid sex-tiden så kanade en lättare lastbil av vägen vid Bengtsheden strax utanför Falun, men ingen skadade sig och räddningstjänsten behövde mest hjälpa till att få upp lastbilen på vägen igen.

Strax innan åtta-tiden på onsdagsmorgonen körde två personbilar in i varandra i en sidokrock längs riksväg 70 i Gustafs utanför Borlänge i Dalarna.

De två chaufförerna i fordonen var snart ute bilarna och räddningstjänsten samt ambulans är på väg till platsen – SOS uppger att bilarna står på sidan av vägen, men att det kan bli trafikstörningar på platsen där det uppges vara väldigt halt.

Olyckorna började redan under natten

Snöovädret började redan under natten mot onsdagen och vid ett-tiden i natt körde en personbil av vägen, voltade och hamnade på taket vid norra infarten till Lindvallen i Sälen. En person fanns i bilen, men ska ha klarat sig bra och ingen ambulans ska ha behövts. SOS uppger att det varit halt på platsen.

Följ väder- och trafikläget live

Orsaken till båda olyckorna var halt väglag och SMHI har utfärdat en klass 1-varnar för snöfall i Dalarna, det kan då komma uppemot 15 centimeter nysnö.

Här kan man följa det senaste i rapporteringen på vägarna live.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.